Bulgaarse school "St. Kliment Ohridski"

Eindhoven, Nederland

Bulgaarse school in Eindhoven

Welkom op de website van de Bulgaarse school “St. Kliment Ohridski” in Eindhoven, Nederland! Onze school heeft als missie kinderen in het zuiden en oosten van Nederland de kans te bieden om de Bulgaarse taal te leren en hun kennis van de Bulgaarse cultuur en tradities te ontwikkelen.

We bieden activiteiten voor kinderen vanaf 3 jaar in onze peuter- en kleutergroepen. Voor kinderen vanaf 6 jaar bieden we basisonderwijs in de Bulgaarse taal en literatuur voor de groepen 1 tot en met 7. De groepen worden samengesteld afhankelijk van het aantal ingeschreven kinderen, hun leeftijd, en taalkennis.

Kleine groepen, individuele benadering

We werken en leren in kleine groepen en dragen er op die manier zorg voor dat ieder kind de individuele aandacht krijgt die hij/zij verdient.

Een klein groep kinderen tijdens de les bij de Bulgaarse school in Eindhoven

Ervaren leerkrachten en erkend lesmateriaal

Al onze leerkrachten hebben ruime ervaring op het gebied van werken met meertalige kinderen. We gebruiken lesboeken van erkende Bulgaarse uitgevers.

Een leerkracht en kinderen met verschillende schoolboeken

Officieel erkende
diploma’s

Onze certificaten van voltooiing en diploma’s worden officieel erkend door het Bulgaarse Ministerie van Onderwijs en Wetenschappen.

Illustratie van een diploma-uitreiking

Uitstekende schoolvoorzieningen

De school biedt een prettige leeromgeving met modern schoolgebouw, zonnig schoolplein en meerdere speelhoeken. Daarnaast hebben we een uitgebreide bibliotheek en een speciale muziekbibliotheek.

Uitzicht op het gebouw van de Bulgaarse school in Eindhoven

Buitenschoolse activiteiten

Onze school vormt het centrum van de Bulgaarse gemeenschap in de regio. Regelmatig organiseren we buitenschoolse activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen.

Meisjes gekleed in Bulgaarse traditionele kostuums ter gelegenheid van het opvoeren van een Bulgaarse volksdans

Praktische schooltijden

Onze lessen vinden plaats op zaterdagmiddag en er wordt rekening gehouden met de schoolvakanties in de regio.

Tekening van een clock, schoolbel, lesboeken en schoolrooster

Nieuwe leerlingen kunnen ieder moment starten: We laten nieuwe leerlingen toe gedurende het hele schooljaar. Ieder kind is dan ook van harte welkom om als “gastleerling” mee te doen aan een proefles. Zo kan de leerling op een leuke manier kennis maken met de leerkracht, de andere leerlingen en zelf de schoolsfeer proeven. Lees hier meer over inschrijving.

We hebben er heel veel zin in om u en uw kind te verwelkomen op onze mooie school!